tisdag 22 december 2009

100 000 bilar per år??

Spyker säger att SAAB återigen kommer att kunna sälja 100 000 bilar per år eftersom detta har gjorts tidigare. Visst, man ska vara optimistisk, men konkurrensen är betydligt tuffare nu med nya asiatiska aktörer som inte ens fanns när SAAB producerade 100 000 bilar per år. Detta ska sedan genomföras med en uppbackare (Spyker) som inte ens sålde 1000 bilar förra året. Är ingen bilexpert men vad jag har läst säger alla bilanalytiker att stora volymer är en nödvändighet för att lyckas i framtiden och då snackar vi miljoner bilar per producent, då ligger tom Volvo i riskzonen (kan sälja ca 500 000). Hur ska då SAAB klara sig genom att sälja 100 000 bilar per år?

DN
Expressen Share

2 kommentarer:

  1. Genom att ge sig in i ett nytt segment. Saekra snygga elbilar. Staten ska skapa laddstationer.
    http://aktivdemokrati.wordpress.com/2009/12/21/jag-vill-radda-saab-och-volvo/

    SvaraRadera
  2. Jo, att de behöver satsa på elbilar är ju givet, men det är inget unikt i det, flera biltillverkare kommer redan 2010 med plug-in bilar och vad jag känner till så kommer inte Volvo´s första plug-in förräns 2011. De ligger alltså redan efter när de egentligen borde ligga i framkant.

    Det mest troliga framtidsscenariot är att vi får behålla viss forskning och utveckling i Sverige inom bilindustrin. All tillverkning kommer att ske i Kina tills maskinerna är så pass produktiva att det blir billigare att producera bilar i väst, men det är förutsatt att köpkraften finns kvar i västvärlden, annars sker även den framtida produktionen i Kina om det är där de köpstarka konsumenterna finns.

    SvaraRadera